Maapirni-Võilille Viljakohv 200g BIO

Parim enne: 04.01.2026

7.15 

Maapirn ehk Topinambur meenutab välimuselt veidi päevalille – ta on mitme meetri kõrguste tugevate püstiste vartega ja kollaste õitega. Ta moodustab maa-aluseid võsundeid, millel arenevad ebakorrapärased kollase, punase või lillaka koorega mugulad. Viimased on kõrge inuliinisisaldusega, mistõttu on maapirn hinnatud kartuliasendaja diabeetikute hulgas. Lisaks eelnimetatule sisaldab kõnealune köögivili märkimisväärselt palju kaaliumit ja rauda ning hulgaliselt teisigi inimorganismile vajalikke mineraalaineid ja mikroelemente. Paljud peavad topinamburist lugu tema spetsiifilise pähklise maitse tõttu. Süüakse mugulaid enamasti arutatult, praetult või küpsetatult – keetmisel maitseomadused muutuvad ja palju kasulikke aineid läheb kaduma.

Maapirni mugul sisaldab:

* keskmiselt 80% vett ja 15% süsivesikuid

* inuliini, mis toimib prebiootikumi ja kiudainena

* 1,2% valku

* rohkelt rauda, kolm korda rohkem kui kartul

* kaltsiumi-, magneesiumi-, kaaliumi- ja fosforiühendeid

* unikaalset vitamiinide ja aminohapete kompleksi.

5 laos

Sold By: Eluvägi

Kirjeldus

Koostisosad: röstitud jahvatatud maapirn* 60%,röstitud jahvatatud võilillejuur* 37%, kardemon*, kaneel*, nelk*.* mahetoode
Valmistamine: 1 spl viljakohvi  200ml veele, keeta 2-3 min ja jätta kaane all 5-10min tõmbama.
Tootja: Dary Natury, Poola
Ingredients: ground Jerusalem artichoke tuber powder*60%, roasted, ground medicinal dandelion root* 37%, cardamom*, cinnamon*, cloves* in variable proportions.*Products from certified organic farming. Preparation: put 1 teaspoon with a heap of coffee drink and 1 glass of water in a saucepan and boil for 2-3 minutes. Then leave to infuse for another 5-10 minutes and pour into a cup. Made in: Poland.

7 põhjust, miks maapirni süüa

 ✧ Maapirni mugulad sisaldavad inimorganismile tähtsaid mineraalaineid ja mikroelemente, eriti kaaliumi, kroomi ja magneesiumit.

✧ Maapirn vähendab magusaisu, elavdab ainevahetust ja normaliseerib söögiisu.

✧ Maapirn ei sisalda tärklist, selle asemel on süsivesikuliseks varuaineks inuliin, mistõttu sobib maapirn suurepäraselt maiustamiseks ka diabeetikutele.

✧ Maapirnis sisalduv inuliin on soodne toiduallikas meie seedekulglas leiduvatele kasulikele bakteritele ja muudab nii seedekulglas elutseva bakterkoosluse vahekorda meile soodsas suunas.

✧ Inuliin alandab kolesterooli taset, aitab organismist väljutada mürgiseid aineid ning parandab kaltsiumi ja magneesiumi imendumist tagades nii luude tugevuse.

✧ Maapirnil on ka antisklerootiline mõju ja võime parandada veresoonte seinte olukorda.

✧ Maapirni värsket mahla kasutatakse mao ülihappesuse vähendamiseks, mao ja soolestiku talitluse normaliseerimiseks. Mahl on ka põletikuvastase toimega.

7 põhjust, miks maapirni süüa

Maapirni-Võilille Viljakohv 200g BIO
Maapirni-Võilille Viljakohv 200g BIO
7.15