Kookossuhkur 250g BIO
4.50 €
Kookossuhkrul on loomulikult madal Glükeemiline Indeks (GI), mis on kasulik kaalu jälgimisel ja samuti parandab glükoosi ja lipiidide taset veres inimestel, kellel on diagnoositud diabeet (tüüp 1 või tüüp 2). Kookossuhkru GI tase on 35. Võrdluseks: agaavinektar GI 42, mesi GI 55 ja roosuhkur GI 68.
Peamisteks koostisosadeks kookossuhkrus (70-79%) on sahharoos, glükoos ja fruktoos (mõlemad 3-9%). Kookossuhkur on suurema toiteväärtusega kui teised magusained. Eriti rikas on kookossuhkur kaaliumi, magneesiumi, tsingi ja raua poolest, lisaks on vitamiinide B1, B2, B3, B6 ja C looduslik allikas. Sisaldab mineraale ja ensüüme, mis aitavad kaasa aeglasele imendumisele vereringesse.
5 laos
Sold By: EluvägiKirjeldus
100% orgaaniline kookospalmi suhkur.
Toiteväärtus 100g kohta: energia 1636,6kJ/390,9kcal, rasva 1,02g, sh küllastunud rasvahapped 0,9g, süsivesikuid 94,6g, sh suhkruid 81,3g, valku 0,8g, soola 0,125g.
Tootja: Health Link s.r.o, Tšehhi
Päritolumaa: Philipiinid
Mahetoote märgistus CZ-BIO-001. Toodetud EL välises põllumajanduses.
Kookossuhkur on looduslik magusaine, mis on valmistatud kookospalmi õite magusast nektarist. Nektari keetmisel vesi aurustub ja tekibki tahke toode, kookossuhkur.
Kookossuhkrul on kerge karamelli maitse, mida valgel suhkrul ja teistel magusainetel ei ole. Suhkur on glükeeni sisaldusega alternatiiv teistele suhkrutele ja siirupitele, mis annab eluenergiat. Kookossuhkur on rikas toitainete ja mineraalide poolest ning hea magusaine.
Kuna kookossuhkur toodab aeglaselt vallanduvat energiat, mida keha säilitab läbi kogu päeva, siis on see väga oluliseks toetuseks kõigile kehas toimuvatele protsessidele. Kookossuhkur erineb sellega tavalistest suhkrutest, mis tekitavad kiiret energia tõusu ja kiiret langust, kurnates organismi.
Kookossuhkrul on loomulikult madal Glükeemiline Indeks (GI), mis on kasulik kaalu jälgimisel ja samuti parandab glükoosi ja lipiidide taset veres inimestel, kellel on diagnoositud diabeet (tüüp 1 või tüüp 2). Kookospalmisuhkru GI tase on 35. Võrdluseks: agaavinektar GI 42 , mesi GI 55 ja roosuhkur GI 68.
Peamisteks koostisosadeks kookossuhkrus (70-79%) on sahharoos, glükoos ja fruktoos (mõlemad 3-9%). Kookospalmisuhkur on suurema toiteväärtusega kui teised saada olevad magusained. Eriti rikas on kookospalmisuhkur kaaliumi, magneesiumi, tsingi ja raua poolest, lisaks on vitamiinide B1, B2, B3, B6 ja C looduslik allikas. Sisaldab mineraale ja ensüüme, mis aitavad kaasa aeglasele imendumisele vereringesse.
Kookossuhkur sisaldab veel teisigi tervislikke makrotoitaineid:
Lämmastik (N) aitab ravida kardiovaskulaarseid haigusi
Fosfor (P) oluline osa luude ja rakkude kasvatamisel ja neerude tööks
Kaalium (K) alandab kõrget vererõhku, aitab reguleerida veresuhkru taset, aitab kontrolli all hoida kolesterooli
Kaltsium (Ca) tugevdab luid ja hambaid ja kasvatab lihast
Magneesium (Mg) oluline ainevahetusele, närvidele ja stimuleerib aju (mälu)
Naatrium (Na) mängib olulist rolli närvide ja lihaste töös
Kloor (Cl) teeb korrektuure keha vedelike rõhutasemetes ja balanseerib närvisüsteemi
Väävel (S) on tähtis tervetele juustele, nahale ja küüntele, ühtlasi aitab hoida hapniku taset aju normaalsena
Boor (B) on oluline tervete luude ja liigeste tööks, aitab tõsta keha võimet imenduda kaltsiumil ja magneesiumil
Tsink (Zn) kutsutakse intelligentsuse toitaineks ja on vajalik mõistuse arenguks
Mangaan (Mn) sisaldab antioksüdante ning on oluline korralikuks toidu seedimiseks ja normaalseks luustikustruktuuri tekkeks
Raud (Fe) tähtis vere kvaliteedi kohapealt, vaimse arengu ja immuunsüsteemi jaoks
Vask (Cu) aitab vallandada energiat, aitab nahal toota melaniini, aitab toota punaseid vereliblesid ja raual transportimisel imenduda kehasse